S.V. Oikos Nomos geeft je de kans om jezelf te ontwikkelen door bij een commissie te gaan. Het organiseren van evenementen en vakanties, contact leggen met externe en sponsoren, het beheren van de socials en de verantwoordelijkheid voor de promotie. Onze vereniging heeft commissies, adviesorganen en werkgroepen die het dagelijks bestuur ondersteunen in haar werk. Als lid is dit de kans om je op een laagdrempelige manier in te zetten voor de vereniging en kun je handige vaardigheden ontwikkelen die nuttig kunnen zijn voor je studie en later in je carrière.

Onze commissies

Introductie Bestuur

Het introductie bestuur neemt de volledige verantwoordelijkheid op zich tijdens de introweek van S.V. Oikos Nomos, genaamd de Vliegweek. Elk jaar zet het IB zich in om een legendarische week neer te zetten wat veel voorbereiding en tijd vergt. Het organiseren van sport- en spelactiviteiten, kroegentocht, feesten en zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt. Dit betekent dat je dus niet alleen intern in de vereniging contacten legt, maar ook buiten de vereniging, contacten met leveranciers van catering, sport- en spel attributen. Kortom, er moet een goed georganiseerde Vliegweek worden neergezet.

Activiteiten Bestuur

Het activiteiten bestuur houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten binnen en buiten de sociëteit. Ze zorgen dat sooscies op een goede manier worden ingewerkt en dat de sociëteit elke week draait. Het activiteiten bestuur organiseert  onder andere het jaarlijkse Vul Je Pul-feest, Mexican Tequila Party, Soosweekend en nog veel meer te gekke activiteiten. Een commissie die het gehele jaar in de weer is, nieuwe ideeën creëert, bekritiseerd, onderzoekt en uiteindelijk op een feestelijke manier uitgevoerd. Bij AB begint dat feestje!

Kerstgala Bestuur

Denk aan mooie jurken, champagne en een rode loper. Vanaf september is er elke week een vergadering, waarin taken worden verdeeld en de voortgang besproken. Het regelen van een locatie, sponsoren, posters, versiering en kaartverkoop. Verder organiseert het kerstgala bestuur een modeshow die drie weken voor het gala wordt gedaan om het gala bekend te maken en de nieuwste jurken te showen aan het Windesheim. Altijd al een groot evenement willen organiseren? Als kerstgala bestuur organiseer je het kerstgala voor heel studerend Zwolle.

Wintersport Bestuur

Het zit al in de naam… tijd voor Oikossers om op wintersport te gaan! Het wintersport bestuur organiseert sinds het groote succes van de eerste editie, elk jaar een geweldige wintersport. Lekker skiën of snowboarden en daarna met z’n allen biertjes drinken bij de après-ski. Van Zwolle naar de sneeuw, met een accommodatie op toplocatie, staand op de piste of hangend in de spa, activiteiten van lasergamen tot sneeuw edities van de bierestafette, het wintersport bestuur regelt het allemaal. Een groot succes en de groep dat meegaat wordt elk jaar steeds groter!

Sportbestuur

Naast alle feestjes en soosavonden daagt het sportbestuur de leden uit om lekker te gaan sporten. Zij zorgen ervoor dat de sportieve Oikossers genoeg te ontdekken heeft door sportieve activiteiten te organiseren. Volleyballen, boulderen, obstakels run en het zeilweekend. Er is een appgroep ‘Oikos samen Sporten’, hierdoor kan iedereen met elkaar afspreken om te gaan sporten en worden in deze app ook nog maandelijkse challenges geplaatst. S.V. Oikos Nomos heeft zelfs een zaalvoetbalteam die wekelijks trainen en regelmatig wedstrijden spelen die de leden komen aanmoedigen!

Lustrumbestuur

Het lustrum is één van de tofste evenementen van de vereniging die elke 5 jaar gevierd wordt. Het is uniek en je hebt vaak maar 1 mogelijkheid, om tijdens je studententijd, lid te zijn van het lustrumbestuur. Ze zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de lustrumactiviteiten die in het teken staan van het vieren van de verjaardag van Oikos. Alles rondom het lustrum zoals de promotie, sponsoring, foto’s en de feesten/activiteiten zelf. Het lustrumbestuur is daarom ook erg divers en een goede voorbereiding is dan ook erg belangrijk. Dit begint ongeveer een jaar voorafgaand aan het lustrum.

Oikos Nomos University

Ook wel bekend als de ONU, is de commissie voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling binnen de studentenvereniging! Naast het bier en de feestjes, organiseren zij workshops zoals ‘rapporteren en verslaglegging’ en nodigen we gastsprekers uit die bijvoorbeeld komen vertellen over hoe je jezelf het beste kan presenteren richting een toekomstige werkgever. Daarnaast organiseren ze excursies en organiseren ze één keer per jaar een openbaar evenement. Ze staan altijd open voor goede ideeën en proberen het aanbod aan te passen aan de wensen van de leden!

Sponcercie

De sponsorcie is een van de belangrijkste commissies binnen Oikos. De Sponsorcie zorgt er voor dat de vereniging inkomsten krijgt, hiervan kunnen wij als vereniging onder andere een fantastishe vliegweek neerzetten en een groots kerstgala organiseren. Binnen deze commissie heb je veel extern contact en ga je o bezoek bij grote bedrijven, in de hoop dat ze Oikos willen steunen. Het is dus belangrijk dat je communicatief sterk bent en dat jij je representatief kunt opstellen. De Sponsorcie organiseert ook voor elke open dag in samenwerking met de Wervingcie een leuke kroegentocht voor de leden die de Wervingcie ondersteunen met het werven van leden.

Wervingcie

De primaire taak van de wervingcie is mensen werven voor onze mooie vereniging. Dit doen ze tijdens verschillende evenementen zoals bijvoorbeeld tijdens de Bruisweek. Hier werken ze samen met de organisatie Buro Ruis die deze week organiseert. Ook tijdens de opendagen van Windesheim, KPZ en ArtEZ is de wervingcie onmisbaar tijdens het werven. Lekker veel mensen aanspreken en zorgen dat zij interesse krijgen in onze vereniging! De wervingcie houdt ook veel contact met de BMR en bedenkt af en toe een ludieke actie om de vereniging positief uitdragen!

Promocie

Zie je ons al op instagram? of heb je de flyers al voorbij zien komen? bij de promocie werken ze aan alle online- en offline promotie. Ze beheren de sociale media kanalen, maken flyers en brainstormen over vette ideeën om S.V. Oikos Nomos meer naamsbekendheid te geven! Als promocie lid wordt creativiteit en zelfstandigheid verwacht. Er is veel contact met de andere commissies, om hen te ondersteunen door promotiemateriaal aan te leveren. Ze bedenken, creëren en vernieuwen alle online- en offline promotie uitingen van S.V. Oikos Nomos. Dit gebeurd zowel intern als extern.

Jaarboekcie

Het jaarboek is een verzameling van de door de jaarboekcie leden en andere leden geschreven stukken. Ze werken samen om alle mooie momenten van het jaar vast te leggen en de highlights van onze studentenjaren samen te brengen in een bundel. Elk jaar worden alle leuke verhalen, foto’s en andere bijzonderheden verzameld. Houden ze interviews, proberen ze te achterhalen wat er nou bij het kerstgala gebeurd is en maken ze foto’s van onze prachtige leden. En dit doen zij allemaal zodat jij over 20 jaar nog eens terug kunt kijken op de gekke jaren bij Oikos Nomos!