fbpx

Commissies

S.V. Oikos Nomos geeft je de kans om jezelf te ontwikkelen door bij een commissie te gaan. Het organiseren van feesten en evenementen, contact leggen met externen en sponsoren, het beheren van de socials en de verantwoordelijkheid voor de promotie. Onze vereniging heeft commissies, adviesorganen en werkgroepen die het dagelijks bestuur ondersteunen in haar werk. Als lid is dit de kans om je op een laagdrempelige manier in te zetten voor de vereniging en zo kun je handige vaardigheden ontwikkelen, die nuttig kunnen zijn voor je studie en later in je carrière.

Introductiebestuur

Het introductiebestuur neemt de volledige verantwoordelijkheid op zich tijdens de introweek van S.V. Oikos Nomos, genaamd de Vliegweek. Elk jaar zet het IB zich in om een legendarische week neer te zetten, wat veel voorbereiding en tijd vergt. Het organiseren van sport- en spelactiviteiten, een kroegentocht, feesten. Je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Dit betekent dat je dus niet alleen intern in de vereniging contacten legt, maar ook buiten de vereniging: contacten met leveranciers van catering, sport- en spelattributen. Kortom, er moet een goed georganiseerde Vliegweek worden neergezet.

Activiteitenbestuur

Het activiteitenbestuur houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten binnen en buiten de sociëteit. Ze zorgen dat sooscies op een goede manier worden ingewerkt en dat de sociëteit elke week draait. Het activiteitenbestuur organiseert  onder andere het jaarlijkse Vul Je Pul-feest, de Mexican Tequila Party, Soosweekend en nog veel meer te gekke activiteiten. Een commissie die het gehele jaar in de weer is, nieuwe ideeën creëert, bekritiseert, onderzoekt en uiteindelijk op een feestelijke manier uitgevoerd. Bij AB begint dat feestje!

Kerstgalabestuur

Denk aan mooie jurken, champagne en een rode loper. Vanaf september is er elke week een vergadering, waarin taken worden verdeeld en de voortgang worden besproken. Het regelen van een locatie, sponsoren, posters, versiering en de kaartverkoop. Ook organiseert het kerstgalabestuur vaak een ludieke actie om het kerstgala onder de aandacht te brengen bij de andere verenigingen en het Windesheim. Altijd al een groot evenement willen organiseren? Als kerstgalabestuur organiseer je het kerstgala voor heel studerend Zwolle.

Wintersportbestuur

Het zit al in de naam… tijd voor Oikossers om op wintersport te gaan! Het wintersportbestuur organiseert sinds het grote succes van de eerste editie elk jaar een geweldige wintersport. Lekker skiën of snowboarden en daarna met z’n allen biertjes drinken bij de après-ski. Van Zwolle naar de sneeuw, met een accommodatie op toplocatie, staand op de piste of hangend in de spa, activiteiten van lasergamen tot sneeuwedities van de bierestafette, het wintersportbestuur regelt het allemaal. Een groot succes en de groep die meegaat, wordt elk jaar steeds groter!

Sportbestuur

Naast alle feestjes en soosavonden daagt het sportbestuur de leden uit om lekker te gaan sporten. Zij zorgen ervoor dat de sportieve Oikosser genoeg te ontdekken heeft door sportieve activiteiten te organiseren. Volleyballen, boulderen, obstakelruns en het zeilweekend. Er is een appgroep ‘Oikos samen Sporten’, hierdoor kan iedereen met elkaar afspreken om te gaan sporten en in deze app worden maandelijkse challenges geplaatst. S.V. Oikos Nomos heeft zelfs een zaalvoetbalteam dat wekelijks traint en regelmatig wedstrijden speelt, waarbij de leden komen aanmoedigen!

Lustrumbestuur

Het lustrum is één van de tofste evenementen van de vereniging, dat elke 5 jaar gevierd wordt. Het is uniek en je hebt vaak maar 1 mogelijkheid om tijdens je studententijd lid te zijn van het lustrumbestuur. Ze zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de lustrumactiviteiten die in het teken staan van het vieren van de verjaardag van Oikos. Alles rondom het lustrum zoals de promotie, sponsoring, foto’s en de feesten/activiteiten zelf. Het lustrumbestuur is daarom erg divers en een goede voorbereiding is dan ook erg belangrijk. Dit begint ongeveer een jaar voorafgaand aan het lustrum.

Oikos Nomos University

Ook wel bekend als de ONU, is de commissie voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling binnen de studentenvereniging! Naast het bier en de feestjes, organiseren zij workshops zoals ‘rapporteren en verslaglegging’ en nodigen we gastsprekers uit die bijvoorbeeld komen vertellen over hoe je jezelf het beste kan presenteren richting een toekomstige werkgever. Daarnaast organiseren ze excursies en organiseren ze één keer per jaar een openbaar evenement. Ze staan altijd open voor goede ideeën en proberen het aanbod aan te passen aan de wensen van de leden!

Sponsorcie

De sponsorcie zorgt er voor dat de vereniging inkomsten krijgt, hiervan kunnen wij als vereniging onder andere een fantastische vliegweek neerzetten en een groots kerstgala organiseren. Binnen deze commissie heb je veel extern contact en ga je op bezoek bij grote bedrijven, in de hoop dat ze Oikos willen steunen. Het is dus belangrijk dat je communicatief sterk bent en dat jij je representatief kunt opstellen. De sponsorcie organiseert ook voor elke open dag in samenwerking met de wervingcie een leuke kroegentocht voor de leden die de wervingcie ondersteunen met bij de open dag.

Wervingcie

De primaire taak van de wervingcie is mensen werven voor onze mooie vereniging. Dit doen ze tijdens verschillende evenementen zoals bijvoorbeeld de Bruisweek. Hierbij werken ze samen met de organisatie Buro Ruis, die deze week organiseert. Ook tijdens de open dagen van Windesheim, ArtEZ en Viaa is de wervingcie onmisbaar tijdens het werven. Lekker veel mensen aanspreken en zorgen dat zij interesse krijgen in onze vereniging! De wervingcie houdt ook veel contact met de BMR en bedenkt af en toe een ludieke actie om de vereniging positief uit te dragen!

Promocie

Zie je ons al op Instagram of heb je de flyers al voorbij zien komen? Bij de promocie werken ze aan alle online- en offline promotie. Ze beheren de sociale mediakanalen, maken flyers en brainstormen over vette ideeën om s.v. Oikos Nomos meer naamsbekendheid te geven! Als promocielid wordt creativiteit en zelfstandigheid verwacht. Er is veel contact met de andere commissies, om hen te ondersteunen door promotiemateriaal aan te leveren. Ze bedenken, creëren en vernieuwen alle online- en offline promotie van s.v. Oikos Nomos. Dit gebeurt zowel intern als extern.

Jaarboekcie

Het jaarboek is een verzameling van door de leden geschreven stukken. De jaarboekcie werkt samen om alle mooie momenten van het jaar vast te leggen en de highlights van onze studentenjaren samen te brengen in een bundel. Elk jaar worden alle leuke verhalen, foto’s en andere bijzonderheden verzameld. Ze houden interviews, proberen te achterhalen wat er nou bij het kerstgala gebeurd is en maken foto’s van onze prachtige leden. Dit doen zij allemaal zodat jij over 20 jaar nog eens terug kunt kijken op je gekke jaren bij Oikos Nomos