Elke vijf jaar viert onze vereniging een groot feest en zijn we extra jarig. Deze verjaardag noemen we dan een lustrum. Oikos Nomos is opgericht op 25 mei 1976 te Zwolle. Vorig jaar in mei 2021 was Oikos alweer 45 jaar oud geworden. Dit is daarom het 9e lustrum. In mei 2021 waren de corona regels nog erg strikt en onzeker en is toen besloten om het lustrum door te schuiven naar 2022. Een lustrum is iets speciaals en hiervoor sparen we elk jaar een groot bedrag om een gave activiteiten te organiseren.

Omdat Oikos nu 45 (en een beetje) is, zit Oikos midden in een midlife crisis. Nu helemaal na zo’n coronatijd, hebben wij wel zin om op wereldreis te gaan! Met uiteenlopende activiteiten gaan we met heel Oikos de wereld over, van Afrika tot in Amerika, van op de Himalaya tot in de woestijn. Met een hoop gezelligheid en biertjes maken we er wat moois van.

Dit jaar vieren we deze mooie verjaardag gespreid over een aantal weken. Hierdoor heb je alle tijd om van de katers bij te komen voordat je weer hele maal los gaat. Om het lustrum nóg onvergetelijker te maken, zijn er nu ook lustrum goodies te verkrijgen! Via deze link kom je in de ticket shop. Ze zijn tot halen tot en met 30 april.

Tijdens deze festiviteiten zullen jonge- en ouderejaars Oikossers aanwezig zijn, maar ook voor de alumni is het weer een goede reden om een uurtje later op het werk te komen! Dus houd deze dagen (en wel zo verstandig, ook de ochtend erna) vrij in je agenda. 

Alle evenementen zijn hieronder omschreven. Ben je bij alle evenementen aanwezig? Dan is het all-in ticket iets voor jou. Je vindt hem tot en met 15 april in de ticketshop.

Volg onze insta voor alle updates via deze link.

Maandag 18 april

Op deze dag wordt om 13:00 de olympische vlam naar Zwolle gebracht. De atleten van S.V. Oikos Nomos kijken met smart uit naar het sporttoernooi waar men alles uit de kast zal halen om de gouden medaille binnen te slepen: de Olympische spelen. Op dit toernooi waar vaardigheid, uithoudingsvermogen, en atletisch vermogen op de proef worden gesteld, staat ook vriendschap hoog in het vaandel. Zo heb je de mogelijkheid tussen de wedstrijden in te borrelen in het Olympisch café, en sluiten we af met een barbecue. Moge de beste atleet winnen!

Geen sportieve grootheid? Wees niet getreurd! Kom met je groep verkleed als land, en win de prijs voor het best geklede team.

Geef je samen met je team (5 tot 8 personen) op via deze link en vergeet niet je teamnaam te vermelden. Nog geen team? Dat is niet erg, geef het even aan in het veld van de groepsnaam.

Donderdag 26 mei

26 mei gaan we op reis langs alle Europese (lees: Zwolse) hotspots waar Oikossers maar wat graag komen, de kroegen. Zorg voorafgaand voor een goede bodem. De kroegentocht start om 20:00. Tickets zijn te verkrijgen via deze link.

Zaterdag 28 mei

Zaterdag 28 mei waan je jezelf in Zuid-Amerika tijdens het festival. Op het terrein van en naast ‘t Beugeltje bevindt zich het festivalterrein. Geniet van een fris biertje en doe mee aan één van de workshops. Ook kan er gedanst worden op muziek. Om 15.00 start het festival. Iedereen is welkom op deze dag, tickets zijn niet nodig.

Donderdag 9 juni

Op donderdag 9 juni bouwt Oikos een feest voor heel studerend Zwolle. Vanaf 22:00 gaat het dak eraf in Hedon. Tijd genoeg om te dansen, het feest eindigt om 3:00. Oikossers kopen hun kaartjes eerder én met korting op de website van Hedon. Link van het externe feest!

Vrijdag 17 juni

Trek een chique Hollywood outfit aan en kom naar het bootgala! Op 17 juni ligt het schip de Nirvana klaar in de Scania Haven. Vanaf 18:00 ben je welkom aan boord. 18:30 vertrekt de boot, dus zorg dat je op tijd bent. Tijdens de vaartocht wordt er muziek gedraaid door een live DJ. Trek gekregen? Gedurende het gala worden er lekkere hapjes geserveerd.

De boot meert om 23:00 weer aan in de haven waarna het feest tot 00:00 voortgezet wordt. Dit is een intern gala, maar een externe date is ook welkom. Tickets vind je in de ticketshop.

9e Lustrum Bestuur der s.v. Oikos Nomos
Elrieke Kersten
Felix Smaal
Daan de Bont
Vincent Meinsma
Loete Heijdenrijk
Merith Wolters
Kim Kranendonk
Elise Oostenbrink
Marlon Verhoef