Dé studentenvereniging van Zwolle | bestuur@oikosnomos.nl

Beschaafd Beschonken

Beschaafd Beschonken

Zie hier voor u; één van de mooiste en leukste damesdisputen die S.V. Oikos Nomos rijk is. Voilà het is het altijd enthousiaste damesdispuut Beschaafd Beschonken (BB). Ze zijn gigantisch gezellig, ontzettend intelligent, niet voor één gat te vangen en voorzien van een flinke doses sarcastische en flauwe humor. Uiteraard mag hierbij een overheerlijk beugeltje of wijntje in hun stamkroeg Café ’t Beugeltje niet ontbreken.

In 2004 kwamen vijf dames op het briljante idee om hun eigen damesdispuut binnen S.V. Oikos Nomos op te richten. Het vijftal aanstichters van het inmiddels sterk gevestigde dispuut dragen de namen: Alinda, Marloes, Marlies, Anna en Charlotte. Na verscheidene fantastische ludieke acties, een spannende instemming op de ALV en een spetterend oprichtingsfeest was de geboorte van damesdispuut Beschaafd Beschonken op 1 maart 2005 dan uiteindelijk daar. Uiteraard is dit op een Beschaafd Beschonken wijze gevierd door het vijftal.

Beschaafd Beschonken dat eens als een klein rupsje begon heeft zich inmiddels ontpopt tot een prachtige kleurrijke vlinder. De groep bestaat nu namelijk al uit 33 dames, waarin er een grote diversiteit aan persoonlijkheden rondfladdert. Van studenten tot arbeiders, haantjes de voorste tot stille willy’s en van bier- tot wijndrinkers. Je vindt ze allemaal binnen Beschaafd Beschonken!

Maar één ding hebben de dames vooral in gemeen. Ze houden van enorm veel gezelligheid onder het genot van een lekkere (non) alcoholische versnapering! In het afgelopen jaar hebben de dames hun dispuut gepoogd samen te vatten tot het TVG’tje. Beschaafd Beschonken staat voor Talent, Vriendschap en Geluk. Een heerlijk en misschien een iets té zoetsappig einde, maar dat maakt hun niet uit want… BB is gewoon gaaf!

19 februari 2016